Разкриха крадла в екипа на Слави, гласи я за правосъден министър

паунита-петрова

Номинираните депутати в листите на Има такъв народ са като скапаните продукти на сергия по пътищата. Отгоре наредени умити, лъснати круши и домати, отдолу е търговска тайна какво има. Човек си напазарува и доволен вади торбата по-късно. Какво да види? На два домата четири са скапани.

На три круши – седем вече са завъдили червеи!
Слави Трифонов представи вчера екипа си. Този такъв, онзи онакъв. В „сектор правосъдие“ например е инсталирана Паунита Петрова.

Табелката с цената й съобщава гордо, че тя е доктор по международно публично право, магистър по икономика на отбраната и сигурността, правен асистент в Софийския университет в Юридическия факултет и адвокат в Софийската адвокатска колегия.

Само като си помисли човек, ами с такава визитка със сигурност ще стане министър на правосъдието!Стига само Слави да вземе властта!

Не е ясно кой е пробутал на мрачните комедианти от 7/8 тази Паунита Петрова.

Хората не си дават много зор да проучат кой кой е и защо иска да влезе в политиката. Когато някой кандидатства да стане народен избранник, такова проучване направо е задължително. Иначе ставаш за смях на кокошките.

Паунита Петрова има досие на плагиат. Свидетел съм как преди осем – девет години дойде разплакана в офиса. Бяхме я заловили,че в дисертацията си е взела цели пасажи от уникална книга за изтезанията.

Писахме до шефката й Велина Тодорова, че тази крадла на чуждо знание се опитва да се сдобие на чужд гръб с научна степен. Случаят се разду. Излезе и дописка в един тиражен вестник. Образът на Паунита беше представен в ярко изобличителни цветове.

Как съвсем невинно си чела в интернет някакви текстове, а после се вдъхновила да става учен по този въпрос. И понеже нямала много ум в главата си, „интегрирала“ с популярния метод copy-paste десетките авторски странички в дисертацията си! Нещо повече.

Преживявала се вече като експерт и публикувала статия по въпроса за сп. Затворно дело със същите обемни цитати от непринадлежащо й знание и чужд труд. Отново ги подписвала като свои. Веднъж като тръгнеш да крадеш, може да ти стане навик за цял живот.

А защо плака Паунита в офиса е друг въпрос. Още по-друг е защо ВАК й присъди въпреки всичко научна степен. А три пъти по- друг е въпросът защо Слави Трифонов включи крадла в списъка си от депутати.

Това написа във Фейсбук профила си Юлиана Методиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ