„5 минути преди да се обадя на Клара, разбрах, че е починала“

Клара Маринова

Радио К2, където Клара Маринова работеше от 2008 г. буквално до последния си дъх, е подготвяло проект, с който журналистката ще може да има аудио и видео връзка, за да прави интервюта с политици.

Това разказа Илиана Беновска, собственик и управител на медията, пред колегите от „24 часа“.

С много тъга Беновска каза:

„Моята душа не вярва, че Клара е починала. Тя се вгради през 2008 г. в радио К2, в неговия старт. Независимо от политическите ни различия, аз я поканих да дойде при мен. Тя дойде.

Значима личност и значим политик. С различна от моята политическа ориентация, но с висок професионализъм като журналист.

Тази вечер завършихме сложен проект да й осигурим адуио и видео връзка в ютюб канала на радио К2, за да може да провежда своите значими интервюта с политици.

Пет минути преди да й се обадя, разбрах, че е починала.

Клара, ти си жива за радио К2.“

Проектът на радиото е бил нужен за Клара Маринова, тъй като тя е била в процес на дълго възстановяване след няколко операции на стави и коляно. Именно тези операции са причината предаването й в тв „България он еър“ да спре преди близо половин година.

Маринова обаче продължи да работи за радио К2, където впрочем е поканена от Беновска през 2008 г., след като никъде другаде не можеше да работи като журналист. Това се случва след края на мандата й като депутат от БСП. За да оцелее, беше принудена да се върне в родното си село Ресилово, където беше отворила магазинче за дрехи. Дори и тогава обаче се опитваше да върши работата си като журналист и помагаше на местната кабелна телевизия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ