Първата част на Световното в Банско приключи, време е за девойките

Банско

Първата част на Световното първенство за юноши и девойки, който се провежда в Банско приключи. В нея най-добрите младежи на планетата премериха сили в три състезания, които се проведоха на 3,4, и 5-ти март в полите на Пирин.

Шампионите бяха от Италия, Швейцария и САЩ.

В първият ден в супергигантския слалом триумфира Джовани Францони. Вторият ден пък донесе титла за Лукас Фойерщайн от гигантския слалом, а третия ден в слалома най-бърз беше американецът Бенджамин Ричи.

Най-добре представилия българин бе Калин Златков. Той се класира на престижната 12-та позиция в слалома. Това е най-доброто ни класиране от 2017 година насам, когато в Оре (Швеция) Алберт Попов завърши на осмо място.

От днес започват тренировките на момичетата до 21 години. Първият им старт е в понеделник на супергигантски слалом, след тава е гигантския слалом и всичко приключва със слалом в сряда. При девойките ще ни представят Ева Вукадинова и сестрата на Калин и Камен – Юлия Златкова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ