Георги Марков скочи срещу сенаторите: Кога Бойко е призовавал за мор на избирателите на Радев

Георги Марков

Борисов никога не е призовавал след победата си да бъдат репресирани гласувалите за Радев. Такава закана отправи Хилъри Клинтън спрямо гласувалите за Тръмп.

Това написа във Фейсбук бившият депутат от Великото Народно събрание Георги Марков. Повод за думите му стана откровено съшитата с бели конци атака на двамина от американските сенатори срещу страната ни.

Бившият конституционен съдия задава и въпроса на какво отгоре американците ни поучават, след като в България медиите не запушват устата на президента, както в САЩ постъпиха с Тръмп, както и починалите не гласуват по пощата.

Ето и цялото му мнение в социалната мрежа:

Двама американски сенатори се безпокоят за демокрацията у нас. Аз пък съм разтревожен за тяхната. Като български депутат и 9 години конституционен съдия заявявам:

1. Борисов никога не е призовавал след победата си да бъдат репресирани гласувалите за Радев. Такава закана отправи Хилъри Клинтън спрямо гласувалите за Тръмп – 75 млн. души.

2. В България медиите не запушват устата на президента, както в САЩ постъпиха с Тръмп.

3. В България починали не гласуват по пощите, а само идентифицирани избиратели. При броенето има представители на всички, участващи във вота.

4. У нас не разстрелват протестиращи дори при опита за подпалване на полицаи, както в Америка разстреляха Ашли Бабит на входа на Капитолия.

5. В България не искаме импийчмънт на президента, камо ли два пъти въпреки, че размахва юмрук за пуч на законно избрани парламент и правителство.

6. Наистина има политизирани отделни съдии, но това е дело на Сорос. Кажете му да не го прави.

7. В България прокуратурата ще разследва президентски син, ако има съмнение за незаконни сделки дори и в Украйна.

На какво отгоре ни поучават американците? Ние сме суверенна държава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ