Днес в България ще натрупа сняг

Сняг

Зимата се завръща през март. Очакваме добра снежна обстановка за началото на месеца. Това казват синоптиците от „Метео Балканс“.

Според тях временна снежна покривка ще се образува в Софийската котловина и Дунавската равнина. По-голяма снежна покривка очакваме, на места да достигне до 13 см над СЗ България.

Ето какво точно прогнозират те:

Прогноза за 9-ти март 2021 година.

През следващите няколко часа месец март ще покаже с пълна сила променливия си характер. След хубавото пролетно време (8-ми март ) и сравнителната топлата утре сутрин (9-ти март ) , очакваме нови валежи и дори снеговалежи да обхванат цялата страна.

Валежи:

Валежите през деня ще са главно по крайбрежната ивица на Адриатическо море и постепенно ще обхващат страните от западните Балкани. От югозапад ще започнат слаби валежи от дъжд, по високите места над 1000-1200 метра — от сняг.

До вечерта ще вали над югозападните и централни западни райони, а по-късно ще завали и над северните и северозападни райони. Над Северозападна България валежите ще са значителни по интензивност и ще се образува снежна покривка – около 5-12 см.

Като цяло, очакваната синоптична обстановка ще се развива между 9-ти и 10-ти март. В сряда обстановката у нас ще се усложни. Времето ще бъде облачно, с превалявания над цялата страна.

По високите полета от Западна България и Дунавската равнина , високите места в Североизточна България и в планините ще вали сняг, а в Горнотракийската низина , югозападните райони – дъжд.

В смесена фаза – мокър сняг и дъжд ще бъдат валежите в ниските части под 300 метра надморска височина – около река Дунав и Черноморието.

Прогноза за снежна покривка

Временна снежна покривка ще се образува в Софийската котловина и Дунавската равнина. По-голяма снежна покривка очакваме, на места да достигне до 13 см над СЗ България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ