Списък на всички мерки, които влезнаха в сила от 00:00 часа днес

Министър Костадин Ангелов

След като премиерът Бойко Борисов обяви, че властите няма да се поколебаят да затегнат отново мерките заради новия ръст на Covid- заразата в страната, 10 области въведоха локални ограничения. Частичен локдаун.

Мерките са онлайн обучение за големите ученици, намалено работно време за заведенията, евентуално затваряне на молове и фитнеси.

По-строгите мерки се въвеждат в областите София, Варна, Бургас, Враца, Шумен, Благоевград, Плевен, Ямбол и Сливен.

Всичко това идва на фона на вчерашните 3502 нови случая на заразени за денонощие и днешните 2774.

„Има области, където заболеваемостта е под 50 на 100 000 души за 14 дни. Ако се вземат мерки на национално ниво към настоящия етап, няма да имат тази справедливост, която искаме да получат хората навсякъде в страната”, коментира здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Ако преценим, че ситуацията се влошава, мерките могат да бъдат предприети и на национално ниво. Пак да повторя – няма мярка, която ще се поколебаем да наложим тогава, когато залогът е животът и здравето на хората. Имаме нарастване на повикванията за Спешна помощ с 30%. Около 40% от тях са за COVID-пациенти”, обясни проф. Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ