Васил Божков сензационно: Идвам си! Юристи: Не, не си идваш!

васил-божков

Васил Божков се похвали, че си идва!

Хазартният бос съобщи преди малко, че според Съда на ЕС в Люксембург европейската заповед за арест, издадена от прокуратурата без санкция на съда, е невалидна.

Още вчера Уестминстърският съд (Westminster Мagistrates’ Court) в Лондон е прекратил всички дела от България, образувани от Иван Гешев и неговите предшественици по европейски заповеди за арест. Определени са като “негодни”, пише Божков, като публикува и линк с информацията:

http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=238710&pageIndex=0&doclang=EN&mode=req&dir=&occ=first&part=1&cid=4365443&fbclid=IwAR0G_QcEedcKqATRthYfh20Avy5XN4x5ILGwRDNS8YuzSqS9MQDU6W6S4KY

Това решение важи и за онази европейска заповед за арест, за която се твърди, че е издадена и на мен и връчена на назначен от Каскета служебен защитник. Дори и да има такава заповед, тя вече е негодна. Като Иван Гешев, пише още в публикацията на олигарха.

Европейската заповед за арест, издадена от прокуратурата без санкция на съда, е невалидна. Това реши Съдът на ЕС в…

Posted by Васил Божков on Wednesday, March 10, 2021

Оказва се обаче, че радостта на Васил Божков е доста преждевременна.

Какво мислят юристите относно валидността на публикацията на Васил Божков?

“Това твърдение е нереално, защото се влиза в омагьосан кръг. За да има решение на български съд, трябва лично да си се явил пред него. А ако не си се явил, следва принудително довеждане, вкл. с Европейска заповед за арест. Освен това е добре въпросният господин да бъде ограмотен, че Великобритания напусна Европейския съюз…”, твърдят те.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ