Мерките са мираж в малък град – ето как стотици без маски се тълпят на пазар (ВИДЕО и СНИМКИ)

якоруда

Докато България се бори с третата вълна на коронавируса, а болниците са с почти изчерпан капацитет, в Якоруда са го ударили през просото и там никакви противоепидемични мерки не важат, видя ПИК.

И докато правителството се опитва всячески да удържи стремглавия напън на пандемията, стотици се бутат и блъскат едни върху други без никакви предпазни маски или дори елементарна физическа дистанция.

Продавачи на гащи, евтини маратонки, килими и пердета, предлагат стоката на купувачите си без маски.

Пред димящите скари пък се вият огромни опашки от огладнели купувачи. Дистанцията между хората там е едва няколко сантиметра. Скараджиите също не носят предпазни средства. Деца на тумби се тълпят пред количките за варена царевица и захарен памук. И тук продавачите са без маски на лицата.

На битпазара на автогара пък е още по-страшно. Там тълпите от хора са така наблъскани, че и игла да се хвърли, няма къде да падне.

От полиция или други общински органи, които да контролират какво се случва на съботния пазар, няма и помен. А пазарът в Якоруда е традиционен и се провежда всяка събота. Там освен местните жители, на пазар слиза и почти цялото население от селата около градчето.

ИВАЙЛО АТАНАСОВ, ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ