Тези двамата фалираха банки, ограбиха хора, умориха пенсионери, а днес са новите в БСП и ДПС

Румен Гечев

Цинизмът икономическият министър на Жан Виденов и финансовият министър на Пламен Орешарски да се представят за алтернатива и да обещават по-добър живот…Тази сутрин, в дебата по БТВ…

И това да се разминава ей така, безкритично, и от водещите, и от публиката…Вместо вкупом да ги замерят, поне с домати…Или с достатъчно аргументирани реплики…

Румен Гечев, докарал държавата до национално катастрофа?! С над 1000% инфлация в рамките на седмица през зимата на 1996/97 г., със заплати по 10 долара и пенсии по 6, с купонна система за най-важните хранителни продукти, с рекордна безработица в цялата ни история?

9 банки фалираха за един ден, другарю Гечев по време на твоя мандат като икономическа бащица на републиката, помниш ли?

А помниш ли, че заради твоето „мъдро“ управление ни впримчиха във валутен борд? Че националната ни валута фактически приключи?

А Петър Чобанов, финансовият „гений“ на Орешарски? При кого точно фалира КТБ, че не помага да се сетя? При кого стотици хиляди българи загубиха спестяванията си и бяха докарани до самоубийство? При кого банкрутираха десетки предприятия, свързани с пирамидата на Цветан Василев? Чия всъщност бе КТБ, не беше ли собственост на съпартийците на Петър Чобанов от ДПС?

Сега същият този Чобанов, росен-росен, самата невинност, ни убеждава какво невероятно бъдеще ни очаква, ако бандата на Доган отново влезе във властта.

Ужасяващото е, че тези типове – и Гечев, и Чобанов, разчитат на удивително късата памет на българския народ. Разчитат на невежеството. Иначе нямаше да имат нахалството отново да влизат в кандидат-депутатските листи и да се изживяват като „експерти“.

Кой ти помни вече Жан Виденов, че и Пламен Орешарски…Забравихме опашките за хляб и пред бюрата за безработни, забравихме как парите ни се обезценяват в рамките на часове, как няма лекарства и елементарни продукти от първа необходимост, как Европа безпощадно замразява всички помощи заради кражби и държавно регламентирана корупция.

Всичко това, мили и безпаметни приятели, се случи при коалиционните управления на БСП и ДПС.

Сега Румен Гечев и Петър Чобанов ни предлагат още от същото.

Въпросът е дали сме чак такива мазохисти.

Недялко Недялков, ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ