Напусналият Цветанов шеф в партията му Кемал Тинев: Страх го е! Стотици си тръгват с мен

Цветан Цветанов

Напусналият партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ Кемал Тинев направи горещи разкрития за тежкото си решение на прага на изборите, което оповести късно снощи.

„Когато човек се захваща с нещо, той трябва да има определени принципи. Когато бях потърсен от Цветан Цветанов да стана негов член, аз поставих определени искания. Исках да се даде представителност на всички етнически групи в тази партия, тя да се развие като мултиетническа. Цветанов тогава се съгласи, но през последните седмици повече от осезаемо се разбра, че той няма никакво намерение това да се случи“, коментира пред ПИК TV Кемал Тинев.

„В нито едно област няма име в ръководните постове, което да е мюсюлманско. Пренебрегването на хората от етносите за мен беше обидно“, отсече напусналият партията на Цветанов.

„За мен действията му са необясними. Няма логика да можеш да реализираш определени цели, като включиш хора от етническите групи, а след това да се откажеш от това нещо“, добави той.

„Доколкото знам, по райони той има срещи с хората, но там, където аз му дадох мои хора, Цветан Цветанов избяга изцяло от срещи тях. В момента Цветан Цветанов не контактува дори с моите хора, а аз му дадох готови структури по места. Единственото обяснение, което мога да направя за себе си, е, че той вижда заплаха в мое лице“, уточни Кемал Тинев.

По думите му всички хора, които той е дал на Цветанов, са обявили, че и те ще се оттеглят от партията.

„За мен е показателно, че снощи, след като обявих, че прекратявам членството си в „Републиканци за България“, много хора ми се обадиха да ме питат какво ще правим с изборите. Имах над 200 отзива под моята публикация и нямаше нито един човек, който да реагира отрицателно, което за мен означава подкрепа към моя акт“, разкри политикът.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ