Любо Дилов: Слави е повече моя креатура, отколкото на бай Ахмед, нищо че си имат приятелство

Любен Дилов - син 1

Любен Дилов, който изненадващо оглави листата на ГЕРБ в Бургас и със сигурност ще стане депутат от 45-ото Народно събрание, направи разтърсващи разкрития за избора си да се присъедини към партията на Бойко Борисов.

Дилов осветли и шпионските афери срещу България, разкрити от прокуратурата, както и връзката им със странното поведение на обитателя на президентството Румен Радев от ареста на съветника му по сигурността Илия Милушев до ден днешен.

„Има личен и публичен елемент. Гергьовден е публичният. Те трябваше да узреят за партньорство. Имаме парнтьорство и със СДС. Ако въобще се съглася, не исках да е в София. Исках Бургас не само, защото съм израсъл в Созопол“, обясни той защо е приел да се кандидатира за депутат от ГЕРБ-СДС.

„Личният момент пак е свързан с Бургас“, обяви той.

„Аз съм малко облагодетелстван, защото се срещам с опоненти на ГЕРБ“, каза той по отношение на кампанията по време на пандемията.

Той каза, че успява да стигне до труднодостъпни места.

„Как би решил даден проблем Слави Трифонов, Мая Манолова и Бойко Борисов. Ако БСП можеха да управляват, щяха да управляват. Истинате е, че не могат. Вече 13 години и кусур се опитват, но не могат, заяви.той.

Той каза, че е стресиращ фактор е високата заразност в Бургаско.

„Трябва да сме наивници, ако мислим, че Русия не полага усилия да защитава интересите си. Много време се отказваше да се направи военна реформа. Конкретният човек, който бавеше беше президентът“, заяви той по повод на шпионския скандал.

„Очевидно има шпионски скандал. Това трябва и да ни ласкае. Обидно малко пари се даваха“, продължи той по повод на разразилия се скандал.

„Убеден съм, че някой имаше полза да буни народа. ГЕРБ искаха Велико Народно събрание. Гергьовден също отдавна искаше това. Дори Слави Трифонов също даде назад по този въпрос“, коментира той протестите.

„СДС имаха много добър проект за Конституция. Той е някъде в чекмеджетата. Ставаше въпрос да бъде двукамерен парламент“, обяви той.

„Не мисля, че Бойко Борисов много се е уплашил и е треперил в джипката ще има ли служебен кабинет или не“, отсече Любен Дилов – син.

„Аз смятам, че в политиката трябва да работи под стрес. Затова съм за различни протести. Но е друго как трябва да се критикува“, обяви той.

„Не съм сигурен, че Слави Трифонов иска власт. Познавам го много добре. Той го приема много лично, ако не може да контролира всичко. Всичко тръгна от Ку-Ку. Появи се и „Гергьовден“. Той наистина събра гласове за референдум, но малко не му достигна“, коментира той Слави Трифонов, с когото се познават от 30 години.

„В епохата на социалните медии все повече актьори стават политици. Сега прелъстяването става по друг начин – през Тик Ток“, изтъкна той.

„Поведението на Борисов е абсолютно адекватно в тази ера“, заяви Дилов-син.

Той коментира и поведението на Тръмп.

„Политиците, които се съобразяват с този друг свят, те ще спечелят“, отсече Дилов.

Според него ГЕРБ ще спечели, действайки по-консервативно.

Той спомена, че сме платили ваксините, а тях ги няма.

Той каза, че не се разболял, но е бил сред болни, уточнявайки, че е бил в доста страни, където ситуацията също е тежка.

Той каза, че у нас не е чак толкова голяма безработицата.

„Формацията на Мая Манолова е единствената, реализирала програмата си предвалително“, пошегува се той.

„Народът изобщо не е глупав. Той е мъдър“, категоричен е той.

„Ако ГЕРБ имат около 100 депутата в парламента, ще е много по-лесно. Ако са 80 ще е по-трудно. Демократична България е доста интересно, защото половината сякаш са готови да се прегърнат с БСП“, прогнозира той.

Според него е било много важно ДеБъ да определят как точно ще правят реформи – дали с Нинова и Гечев или не.

„Слави не е ничия креатура. Той е човек създаден от Ку-Ку. Той е повече моя креатура, отколкото на някой друг. Той би се разбрал лесно с ДПС. Имат си взаимно уважение с бай Ахмед“, разясни той.

Дилов-син изтъкна, че СДС са сатанизирани, но имат много добри специалисти и успяват с лекота да ги подменят.

Той каза, че повече кандидати в Бургас са много симпатични. Квотите от там са били 14.

„Ние се надяваме да вкараме 6 човека“, каза той.

„Ивайло Вълчев от мен е най-харесваният специалист при Слави“, каза той.

Не случайно започнах, че Бургас е България, но България не Бургас“, обяви той.

„Неслучайно в Бургас катастрофираха Атака и НФСБ“, каза той.

Той каза, че ще остане в парламента, ако бъде избран, като целта е да се постигнат 6+1 мандата. Дилов-син иска да помогне да тази 7-ма квота. Той обяви, че всъщност е обеднял предишният път, когато е бил депутат.

„Истината е, че аз с жена не съм имал такава драматична раздяла, както със Слави Трифонов. Още не ми е простил“, обяви той.

„Още преди 9 години е написан проект за създаване на български културен институт. Той има изготвен бюджет. Дори е на бюрото на министъра“, разкри Любен Дилов – син.

Той каза, че наистина ни трябва действащ културен институт.

Дилов-син обяви, че ще издаде книга след изборите. Тя ще е проза.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ