Промениха няколко от мерките в 10-дневния локдаун

Ген. Венцислав Мутафчийски

На редовния брифинг на Националния оперативен щаб министърът на икономиката Лъчезар Борисов обяви нови условия за работата на търговските обекти в условията на 10-дневното затваряне заради коронавируса.

Министър Лъчезар Борисов

Издадох указания, че самостоятелните обекти и магазините за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп – вход от улици или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки мерките. Магазините, които имат площ над 300 квадратни метра, предлагащи нехранителни стоки, могат да продължат дейността си, като обособят и ограничат площта си до 300 квадратни метра чрез преградни стени, ленти, щандове и др. Извън търговските обекти, на открити площи, при спазване на мерките ще може да се осъществява търговска дейност, заяви икономическият министър.

Отново искам да приканя всички хора към повече отговорност.

Апелирам да се спазват противоепидемичните мерки, защото здравето на хората може да гарантира и здрава икономика, посочи Лъчезар Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ