Шок в БСП: Георги Гергов и цял Пловдив работели за Мая, Нинова предадена и от любим другар

Мая Манолова

Най-влиятелните до скоро социалисти в столетницата – Георги Гергов и Кирил Добрев, работят в полза на бившата си съпартийка Мая Манолова, оплакали се пред Lupa.bg от „Позитано” 20. Двамата се включили доста активно в предизборната кампания на бившата омбудсманка.

„Всъщност, листата на „Изправи се! Мутри вън!” в Пловдив е изцяло с хора на Георги Гергов. Отдавна се знае, че двамата работят за Мая”, разкри висш социалист.

Той обясни, че на тях им е изгодно да работя за Манолова и да „ходят да разбутват“ съзнанието на червените избиратели, защото целта им била БСП да постигне колкото се може по-нисък резултатът на предстоящите парламентарни избори.

„Тези лични битки – това е тумурът на БСП много отдавна! Фиксидеята сега е резултатът на партията да е нисък, за да може да поставят на дневен ред въпроса за лидерството на Нинова”, коментираха червени депутати.

Георги Гергов и любимият допреди две години другар на Нинова – Кирил Добрев, бяха един от най-големите привърженици на идеята БСП да направи коалиция с ГЕРБ, защото и двамата са крупни бизнесмени и имат нужда от покровителство от страна на управляващите.

Освен това и двамата влязоха в остър конфликт със соцлидерката и били настроени реваншистки. На същата вълна били и Михаил Миков и Димитър Дъбов. Първият мобилизирал активисти във Видин да помагат за кампанията на „Изправи се! Мутри вън!”, а Дъбов, който беше дясната ръка на Сергей Станишев, неофициално координирал щаба на Манолова в София.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ