Бдете: баджанакът на Румен Радев иска да реанимира живковизма, хубаво им било при Тато!

георги свиленски

При Тодор Живков не бяхме най-бедната държава, обявил Георги Свиленски от БСП в тв дебат.

Свиленски е баджанак на Румен Радев, но това не е съвем основателна причина да е толкова нахален и толкова тъп.

И все пак думите му са илюстративни. Другарите мечтаят да реанимират живковизма и това минава в България, държавата на късата памет.

За сведение на другаря Свиленски: през своето управление Българската комунистическа партия (БКП) довежда България три пъти до състояние на неплатежоспособност (1960, 1977 и 1987 г.).

За да се измъкнем от фалит, през 1960 г. Живков решава еднолично да продаде целия български златен резерв на Съветския Съюз, за да се погасят част от заемите на Кремъл.

На Десети ноември 1989 г., когато Живков е свален след вътрешнопартиен преврат, държавата е с външен дълг от 10,6 милиарда долара, или 50% от брутния вътрешен продукт.

Загиваме, икономиката ни фактически не работи, признава новоизбраният генерален секретар на ЦК на БКП Петър Младенов дни след десетосептемврийския пленум.

Това са исторически факти. Които сега чугуните от “Позитано” иска да подменят.

Излиза Свиленски и се изцепва по телевизията: Е кво толкоз, при Живков не беше зле, даже си беше идеално…

Разчита, че хората от онова време за измрели или забравили, а младите са достатъчно невежи, за да не се поинтересуват и да прочетат.

То къде ли да прочетат? В учебниците по история няма да открият истината за престъпното управление на БКП.

По същия модел на “забравата” минава и наглостта на друг виден “експерт” от листите на БСП – Румен Гечев. Икономически министър в правителството на Жан Виденов, в което България отбеляза нов фалит.

В рамките на два месеца един долар скочи от 500 на 3000 лева, инфлацията стана 300%, а в периода април – октомври 1996 г. фалираха 15 банки.

Това искат да ни сервират другарите след 4 април – Бай Тошо и Жан на квадрат с щипка Корнелия за вкус.

За да стане вкусът съвсем отвратителен и отровен.

От профила във фейсбук на журналиста Недялко Недялков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ