„Политико“ (Европа) отчете: ГЕРБ дърпа драстично на БСП, ВМРО е сигурен за парламента

бойко борисов

ГЕРБ увеличава преднината си пред БСП на седмична база и вече водят твърдо с над 5%, запазвайки първото си място сред партиите у нас, видя ПИК. Това сочат данните на „Политико“, които мерят тенденциите в цяла Европа. Преди две седмици изданието отчете, че разликата е 4%, а сега тя е нарастнала и ГЕРБ събират 28% подкрепа срещу 23% за БСП.

Анализът на изданието, което мери доста консервативно и с предпазливи амплитуди, потвръждава и горещото проучване за ПИК на Център за аанализи и маркетинг, според което също ГЕРБ увеличават разликата с БСП в последния месец и вече водят с над 8%.

Според социологическото проучване на „Политико“ партията на Бойко Борисов остава със стабилна подкрепа и възходящ тренд. В същото време втората партията у нас БСП е на другия полюс и свива електората си с наближаване на изборите.

ВМРО и ДПС запазват стабилни резултите си. Според данните на „Политико“ партията на Красимир Каракачанов ще успее да достигне бариерата от 4 на сто за влизане в парламента.

ДПС с 11% се приближават все повече до сочените за трети на вота „Има такъв народ“. Разкъсваната от скандали формация на Слави Трифонов трудно успява да задържи позиции и в рамките на два месеца е загубила доста проценти. Същата е ситуацията и с „Демократична България“, които едва се задържат на прага за влизане в парламента с между 5%, бележейки спад спрямо месец назад. Същото се отнася и формацията на Манолова, като изданието дори не отчита новата й коалиция „Мутри вън“ с бащата на фалшивите новини Арман Бабикян.

Останалите партии за далеч под прага за влизане в парламента. „Политико“ обновява данните си на двуседмична база и показва дали е възходящ или не трендът в подкрепата на партиите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ