Пореден пратеник на Корнелия бе разбит в тв-дебат от министър на Борисов

Capture

„България доказа, че може да бъде лидер, като спря спада на икономическия растеж. Безработицата е под 7 процента, водим най-добрия баланс на мерките като здраве и икономика. Финансовата и макроикономическата стабилност са реално достижение, единствената държава сме, която запази потреблението си. Не на последно място в България заплатите се увеличиха с 8-10 процента в условия на пандемия за година.“

Това коментира по Нова телевизия финансовият министър и кандидат за депутат от ГЕРБ/СДС Лъчезар Борисов. Той опроверга и разби на пух и прах нападките и внушенията на опонента си от БСП Христо Проданов, че страната е опустошена.

50 процента е повишението на заплатите за четири години. След пандемичната криза България ще е с най-добри показатели сред всички държава, категоричен е Борисов. Най-стабилни сме в ЕС и имаме 9,6 милиарда лева във фискалния резерв, продължи да громи фалшивите тези на БСП кандидатът на ГЕРБ. 100 язовира са ремонтирани и готови. Преодоляхме кризата с водата в Перник и то работихме заедно с вашия кмет, допълни той.

360 милиона лева са адресирани до физически лица и самофинансиращи се, продължи с цифрите Борисов.

Наблягаме на цялостна реорганизация на икономиката, като да достигнем 100 млрд. лева БВП, 2000 лева да е средната работна заплата, а 1000 минималната. Ще работим за повишаване на енергийната и ресурсна ефективност. Тези мерки се отнасят и за земеделието, което трябва да се дигитализира. Ще се стремим да се ограничи ползването на дървесина в индустрията, продължи Лъчезар Борисов, като счупи опорките на БСП.

Усилено са работи за активиране на консервната промишленост, усвояваме европейски фондове и от това БСП ви боли, продължи Борисов.

Той активно отрази също нападките на социалиста по темата „Туризъм“. Цялостната инвестиционна бизнес среда и зелената икономика за по-висок растеж, коментира Борисов. Според него 400 милиона се инвестирани в туризма, къде се залага на реклама, на културен и религиозен туризъм. 10 милиона са разпределени по оперативни програми на туроператорите. 10 500 работни места са запазени в сектора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ