Бойко: Има едни много по-големи дебелаци от мен! Иво Мирчев и Христо Иванов: Ние сме!

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов продължи с инспекциите си и провери как върви строителството на магистрала „Хемус“ в района на Плевен. Заедно с него беше и водачът на листата на ГЕРБ за областа – световноизвестният и уважаван лекар проф. Григор Горчев. Той му показа как се строят десетки мостове и виадукти, така, че трасето да е равно и да отговаря на световните стандарти.

„Ти към кои се числиш – иновативен ли си, роботизиран ли си? Защото има едни страшни дебелаци, много по-големи дебелаци от мене, угоени, които искат да ме изкарат мен дебел, които говорят от името на умните и красивите. Я им кажи ти какво правиш в хирургията“, обърна се Борисов към проф. Григор Горчев, който е с него по време на инспекцията.

„Аз отдавна оперирам с най-модерния робот“, каза проф. Горчев, който е светило в областта на онкохирургията и консултира свои колеги в цял свят, като има зад гърба си и важни научин трудове.

„Ами сигурно за това те не се занимават със социалистите, нито с мутрите, а само с нас. Защото ние сме иновативни“, отчете Борисов, а проф. Горчев отчете, че е много впечатлен от работата на „Хемус“ и трудността на строителството и инжинерната работа. „Съвсем различно е да го видиш на живо и придобиваш представа колко труд има“, каза той и се пошегува, че тази равнина никак не е равна.

„Като седнете довечера в Плевен, може да им разкажеш какво си видял – мост след мост. На едното място копаем, на другото минаваме отгоре с мост. Това е много тежко и трудно строителство“, каза още премиерът. По думите му в момента се прави пътен възел за всяко едно населено място.

„Много говорят нашите опоненти. Но не знаят ние защо правим пътни възли и говорят, че така се оскъпява – ама как без тях да се качват от селата и градовете и те на магистралата. А ние правим за всички пътни възли, за да могат да ползват магистралата и да пътуват бързо за работа. Нека излязат и да кажат какво са направили“, призова министър-председателят.

„Действайте и ние действаме. И не ги коментираме, а само показваме направеното“, заключи Борисов.

Премиерът показа строежа на проф. Горчев как се строи магистрала „Хемус“.

Куриозното е, че 20 минути след тирадата на Борисов, във Фейсбук се включиха Куку и Пипе на ДеБъ – Христо Иванов и Иво Мирчев. Те се опитаха да се правят на интересно, но интересното беше единствено това, че си признаха, че те са дебелаците, които Бойко визира.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ