Бойко Борисов успокои държавата: През април получаваме над 700 хиляди дози ваксини (ВИДЕО)

Бойко Борисов

Ваксинационната кампания активно върви с осигурените над 200 000 дози ваксини срещу COVID-19 след като днес пристигнаха още 151 000 ваксини“, заяви по време на заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Той подчерта, че през април очакваме да получим над 700 000 дози. РЗИ и личните лекари бързо трябва да ваксинират желаещите и да се отворят зелените коридори.

От утре врати отново отварят театри, музеи, галерии, библиотеки, кина, фитнес центрове и спортни зали при 30% от капацитета им. Разрешава се също работата в откритите площи, тераси и градини на заведенията за хранене до 23:00 ч.

134 825 антиген теста ще получим като дарение по линия на специалния инструмент на European Commission , който подпомага държавите-членки за справяне в борбата с коронавируса. Тези тестове ще се ползват в болниците, линейките, диагностично-консултативните центрове и други.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ