Шеф на СДС: Васил Божков смъкна маските на протестиращите гьонсурати

васил-божков

Шефът на столичния СДС, общински съветник в София, кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС и хирург в Александровска болница д-р Антон Койчев прави горещи разкрития за вихъра на третата вълна на COVID-19 и финала на предизборната кампания.

Цифрите от НОЩ изглеждат респектиращо, но ние бяхме придопредени. Ще има бавно и постепенно спадане най-вероятно. Изходът е в спазването на мерките и ваксинационния процес. Това не е нещо ново. Капацитетът от легла се увеличи, но има натиск върху болничната система. Специални благодарности изрази д-р Койчев за доброволците и студентите. Системата според него ще издържи и няма да има рухване.

Той изрази лично мнение, че мерките е трябвало да продължат, за да няма четвърта вълна. Премиерът прилага либерални мерки, защото това е свързано с националния ни манталитет, обясни Койчев.

Въпросът според него е обаче дали тези, които критикуват, са спазвали мерките, докато чертаят апокалиптични картини.

Кампанията на ГЕРБ/СДС беше умерена, не си позволихме нападки. Аргументът ни беше живътът и здравето на хората, нима ние нямахме нужда да се срещаме с хората, попита Койчев. Пред избор сме дали да тръгнем към Еврозоната, същевременно се сблъскахме с личностни фиксации за власт.

БСП да престанат с глупостите, че е възможно личебните заведения да излязат от Търговския закон. Кой ще плати това и за реставрацията на модела „Семашко“. Говорят глупости за демонополизацията на здравни каси.

Програмата на ГЕРБ е единствената, която разчита на еволюционно надграждане. Другите програми или са неприложими, или направа вредни, смята Койчев.

Не е приятно да се чака пред болниците, това е и укорително, но системата трябва да се развива, в насоката, която е тръгнала. Сега се загрижиха за младите лекари, но това започна от кабинета „Борисов“ 2, припомни Койчев.

Според него е проблем, че средната възраст на лекарите в България е много висока, но ГЕРБ има вариант за решаването на проблема. Всяка промяна може да започне според него с малка крачка.

Хората на Москов произлязоха от нас. ДСБ претърпя обаче неприятна либерална трансформация през ДеБъ. Те пребивават в хранителната система на ДеБъ, а изходът оттам е само един. Затова се обърнахме към тях да преосмислят позициите си. Петър Москов няма електоралния потенциал и гласовете за него ще се разпилеят. За г-н Атанасов няма какво да говорим, той е статист. Казвам това с болка, подчерта Койчев.

Имам респект към личността на Радан Кънев, но това което направиха с Елена Йончева, те се позиционираха като политици като духовни наследници на Коминтерна. Ние винаги сме били дясноконсервативна и антикомунистическа партия. Против сме фавиоризирането на всякакви малцинства на какъвто и да е принцип.

Левите искат да имат универсален характер, докато ни е сме традиционалисти. Ние сме различни, но искаме да сме равни пред законите и Бога. Не с цената на патриотизма, семейството и християнските ценности. Не виждам с какво на някои малцинства са им нарушени правата. А и демокрацията е не само права, но и отговорности. Има малцинства, които се ползват с мълчалива толерантност, може би защото ние не сме толкова кресливи.

Апологетите на джендърските политики няма да издържат на тезите ни и 10 минути, каза Койчев.

Уличните политици нямат право на претенции, защото те бяха делегитимирани след признанието на Божков, че е финансирал протестите. Ако са чак такива гьон сурати да продължават да имат претенции заедно с човека с вдигнатия юмрук. Божков им каза в прав текст, че са негови слуги.

Някои хора изкараха шпионския скандал, като че ли някакви чичковци са си играли на шпиони. Виждам връзка по случая с президентството. Мисля, че ще се стигне и до по-високо. Оттам нищо не казаха, дори елементарно поздравление и признание за професионализма на ДАНС. Иначе декларативно са големи русофоби. Сега гузно мълчат. Това е симптоматично.

Правителството на ГЕРБ апропо изгони най-много руски дипломати, припомни Койчев. Вероятно това е и причината за самообявяването кандидатурата на Румен Радев за втори мандат. Може би пък Радев е похарчен като възможна кандидатура на БСП, анализира Койчев. Сегашният президент не е особено привлекателен и избираем според него. Нито сляпата русофобия, нито овчедушното русофилство са полезни за България. Нужни са ни прагматични отношения, обясни позицията си Койчев. Като подчерта, че е нужно спазването на ангажиментите ни към НАТО.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ