Мин. Ангелов се включи в 14:20, призна своята грешка

Мин. Костадин Ангелов

„Аз разбрах едно нещо – човек с човек не си прилича и град с град не си прилича. Лечението трябва да е съобразено и с региона – колкото и странно да звучи.“ Това заяви здравния министър Ангелов в разговор с Цвета Караянчева.

„Ние се опитахме да накараме хората да повярват във ваксината. В момента 63% от населението иска да се ваксинира, което е прекрасно, защото това значи – край с пандемията.“, разясни той.

„Ние сме различен народ от останалите европейски, колкото и странно да ви се струва.“, смята Ангелов.

„Ако нещо работи в Израел, при нас не работи и то е от спецификата на народа. Няма държава, която да е универсален пример.“

„Знам, че отстрани изглеждаме алогични с тези мерки. Но вчера си мислех – повечето хора караме коли. Ами като излезем на магистрала, по която се кара с 120 км/ч, е ние през цялото време ли караме с тази скорост – не. Постоянно се съобразяваме със спецификите. „, призна министърът.

„Ние през цялото време се опитваме да запазим физическото и психическото здраве на хората. Ние се водим от интересите на народа и мисля, че сме на прав път.“, обясни той.

„Взехме някои решения, които бяха повторени от някои държави, но ние не сме били самонадеяни. Не сме искали да се пъчим. В нито един момент не сме жалили средства, за да спасим всеки български гражданин.“, каза Ангелов.

„Признаваме грешките. Заради това хората ни вярват. Това е много ценно качество. Ние сгрешихме като казахме, че ще тестваме всички деца в училище. Това не беше разбрано. Извинявам се на родителите. Помислите ни бяха чисти“, заяви здравният министър.

„Аз не мога да си обясня защо ние не повярвахме на науката. Имаме противоречиви послания на политици, лекари и т.н. Ние взехме решение Астра Зенека да се прилага над хора над 18 годишна възраст без горна възрастова граница.

Останалите европейски държави сложиха граница 55 години. Сега пък Германия ще ваксинира с Астра Зенека само след 65 годишна възраст. Това обърква хората много“, потресен е Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ