Проф. Коларова: „Има такъв народ“ на Слави е партия-еднодневка

Слави Трифонов

„Има такъв народ“ на Слави Трифонов е партия-еднодневка. Тази теза изрази пред Би Ти Ви политогът проф. Румяна Коларова, след като вече е сигурно, че формацията на шоумена ще бъде втора политическа сила в следващия парламент.

Припомняме, че при преброяването на протоколите от ЦИК „Има такъв народ“ води уверено на БСП, а далеч напред на първото място е ГЕРБ.

Според Коларова обаче, партията на Трифонов няма никаква стратегическа алтернатива.

„Физическият, психическият и социалният профил на Слави Трифонов не е на човек, който може да бъде парламентарен лидер“, отсече проф. Коларова.

„Отговорността сега е да се възстанови парламентаризмът. Това може да се случи, като се направи едно правителство, в което да няма водеща партия“, увери политологът. и добави: „Широка коалиция, при която партийните лидери остават в парламента, а в изпълнителната власт остават хора с авторитет пред обществото. Това е вариантът за съставяне на правителство.“

„Радев ще играе роля на човек, който ще задава таймингът. По Конституция има възможност да дадеш месец и повече на първата политическа сила или на втората за съставяне на правителство“, каза още експертът.

Според Коларова БСП е основният губещ на тези избори. Тя смята, че грешките на Корнелия Нинова са били сериозни, но, според нея, президентът също носи отговорност за това състояние на левицата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ