„Бойко, дай им джипката да намерят премиер, че се излагат“

Бойко Борисов, Джип

Бившият конституционен съдия Георги Марков направи нов цветущ коментар за изборната победа на ГЕРБ. Той „хвърли камък“ в полето на опонентите на сегашната партия на власт, правейки намек, че не могат да стигнат до конценсус.

„Бойко, дай им джипката да търсят премиер, че станаха за смях“, апелира Марков.

И анализира, че ГЕРБ е приземила БСП на срамните 15%. А Бойко е унижил бившия омбудсман Мая Манолова до „комичните 5%“.

„Остави министъра си Христо Иванов и убийците на СДС от ДСБ под психологическите 10%. При толкова слаба политическа конкуренция е нормално „Шоуто на Слави“ да вземе сребърните медали. Ако живеехме в нормални държави, като Гърция и Унгария, според техните изборни закони, със своя резултат Бойко щеше да има абсолютно мнозинство“, смята Марков.

И прогнозира:

„Бойко няма с кого да направи мнозинство, затова по Конституция мандатоносител ще бъде „Шоуто на Слави“. Бойко ще е ЛИДЕР НА ЕДИНСТВЕНАТА ОПОЗИЦИЯ, ПРИ ТОВА ПОБЕДИЛАТА ОПОЗИЦИЯ. Ще ни управляват победените, формирали новия отечествен фронт срещу ГЕРБ – Слави, Мая, Христо, Корнелия и ДПС. Победени ни управляваха вече при Беров и Орешарски, резултатът е на лице – паралелна държава, международна изолация, спрени еврофондове“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ