Корнелия Нинова: Бях решила да подам оставка, но се случи това

Корнелия Нинова 1

Вече стана ясно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова предприема спешни мерки след изборните резултати, които наредиха партията й на трето място след ГЕРБ и „Има такъв народ“.

Председателят на партията ще проведе поредица от срещи със структурите на партията.

Сега Нинова коментира какво ще се случи с партията й и какво ще е политическото бъдеще на България.

Претъпяхме тежка загуба, но сме в ситуация на „сила, без която не може“. Без нашите гласове и подкрепа няма как да се състави правителство. Да, малко е парадоксална ситуация, но това е“, заяви Нинова в сутрешния блок на БНТ.

„Във всеки акт или действие има плюсове и минути. Същото е и с оставката, която ми поискаха.

В нощта на изборите първата емоция е „Подаваме оставка“. Тогава ми се обадиха много хора и ми казаха „Не бързай1 Преспи! Ще се съберем и ще го обсъдим“.

Но какво означава една оставка в този момент? Това има последици за много хора. оставка на председателят на БСП означава 3 месеца да правим пряк избор на председател. Тези 3 месеца за изключително ключови и важни за България.

Не е времето да се хвърлим във вътрешно партийни битки. Ще бъдем неадекватни на ситуацията в страната, а може да се стигне и до предсрочни избори, а как ще ги правим без ръководство. Това ще бъде разсипващо за БСП, защото сега сме ключов фактор в съставянето на бъдещ кабинет“, заяви Нинова, която допълни, че не е обидена на Крум Зарков и Янаки Стоилов, които поискаха оставката й.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ