Свиреп скандал в парламента заради Борисов, намесиха НСО

Бойко Борисов

С поименна проверка започна днешното заседание на новото 45-о Народно събрание. То се води от новия председател Ива Митева, избрана с голяма подкрепа във вчерашното тържествено начало.

Mинистрите в оставка от кабинета „Борисов 3“, които са избрани и за депутати, отсъстват.

След направената проверка бе установено, че кворум има и заседанието започна.

Още в първия си работен ден новите депутатите внесоха редица законопроекти. Днес се предвижда обсъждане на проект за ревизия на кабинета „Борисов 3“.

Страстите се нажежиха по повод оставката на Бойко Борисов и кога да бъде гласувана тя.

Още в началото се породи правен спор – трябва ли правителството на Борисов да подаде оставка пред Народното събрание или не.

От ГЕРБ опонираха, че такава вече е внесена в деловодството на парламента още вчера. От „Изправи се! Мутри вън!“ (ИСМВ) обаче са категорични, че практиката е да има гласуване и да се чуе „оставка – приета“.

От парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ са поискали на заседание на председателския съвет на Народното събрание премиерът Бойко Борисов да бъде доведен, ако се налага принудително, с помощта на НСО, на изслушване в парламента.

Припомняме, че вчера в дневния ред беше предложено изслушване на министър-председателя, след което от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че той е излязъл в отпуск, за да подготвя проекта за нов кабинет на ГЕРБ и ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев.

„Искате да унижите Бойко Борисов, кабинета, ГЕРБ. За пръв път не знам накъде да се обърна, къде е мнозинството. очевидно опозицията е в средата, коментира Александър Ненков.

Той призова новите депутати да спрат да се бавят и да поемат отговорността си за съставянето на нов кабинет.

„Стегнете се, направете си кабинет и Бойко Борисов и неговият кабинет ще отидат в историята“, призова Ненков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ