Румен Радев проведе консултации с БСП, те обявиха приоритетите си

Румен Радев, Корнелия Нинова

Консултациите с вашата група са важни, най-малко по две причини. Хилядите български граждани, които ви подкрепиха и на тези избори, свързват с вас надеждата си за по-социална, солидарна и справедлива България. И второ – вашият дългогодишен опит и традиции в парламентаризма са изключително важни за намиране на баланс. Това заяви държавният глава Румен Радев, който провежда консултации с шестте представени в НС партии, преди да започне връчването на мандатите за съставяне на правителство.

И при срещата си с БСП президентът отбеляза, че предизвикателствата пред страната са значими и изискват съставяне по възможно най-бързия начин на отговорно и оперативно управление в лицето на един нов кабинет.

„Както заявих в речта си пред Народното събрание, този кабинет не може да бъде плод и на безпринципни коалиции. Те само могат да задълбочат кризата. Затова и тук виждам вашата роля, с вашата мъдрост да търсите онези пресечни точки на приоритети, на ясни цели, на отговорност, чрез активен диалог в 45-ото Народно събрание”, каза още държавният глава.

Радев отчете, че при динамичната и сложна, по думите му, обстановка не изключва, на базата на консултациите, хипотезата и за връчването на трети мандат.

„Ние имаме последователна политика“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ те няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. „Този модел на управление трябва да приключи“, добави тя. По думите ѝ обаче биха дали подкрепата си за такова на „Има такъв народ“, но при определени условия.

„Бихме подкрепили правителство, което да направи ревизия на кабинета „Борисов“, което да изготви нови изборни правила, правителство, което ще работи и реализира Плана за устойчивост“, каза Нинова.

„Ако решите да връчите трети мандат и той е при нас, то тогава ще съберем колективните органи на партията и ще решим какво да правим“, категорична бе Корнелия Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ