Иван Ангелов: Искам на детектор на лъжата заедно с Илчовски

Иван Ангелов 2

Иван Ангелов е заявил пред разпитващия го прокурор, че иска ад се подложи на детектор на лъжата заедно със Светослав Илчовски, който го обвинява за няколко престъпления. Това заяви адвокат Менко Менков след посещението на бизнесмена в държавното обвинение по проверка на обясненията на Илчовски и сигнал на БОЕЦ.

„Оставихме счетоводни документи за сделки между дружества на Илчовски и Ангелов. Клиентът ми обясни, че не е виждал клип с Миню Стайков, както твърди Илчовски“, каза Менков.

„Фактическа грешка е, че Борисов ми е помагал за камион с продукция в Турция. Изнасяме по 70 камиона стока. Аз съм присъствал на много бизнес делегации – с премиери, с министри“, обясни Ангелов след разпита по повод контактите му с бившия премиер. Отрече да се чуват често, както заяви пред комисията на Мя Манолова. Още веднъж повтори, че фурмите, които бяха получени от ОАЕ в замяна на неговата продукция са дарени ан БЧК и не е спечелил от сделката.

„Не се притеснявам. Не съм пияница, не съм наркоман или жена от чужди ниви. Държа на работниците и семействата им. Моят бизнес е толкова мащабен и чист… Платил съм над 40 милиона данъци за последните 10 години. Сега от изявленията на Илочвски загубите ни са над 50 милиона лева“, каза Иван Ангелов, собственик на „Градус“. Той и Илчовски били в добри отношения 4-5 години. Развалили ги заради сделка.

„През годините нормалните сделки между Илчовски и Ангелов са предварително купуване на продукцията на Илчовски. Плаща му се, о Илчовски произвежда и тогава ги доставя. В годините се е случвало да има разлики в борсовите цени на пшеницата и царевицата. Илчовски решава, че ще загуби пари, връща вече платеното и го заплашва с убийство“, каза Менко Менков.

„Илчовски много ми се моли да си изтегля жалбата за заплаха за убийство и го направих“, каза Иван Ангелов. Менко Менков заяви, че по проверката на прокуратурата вече няма подарявани ключета, нито обаждания по телефон, нито пазарни манипулации. Асоциацията на зъропроизводителите в Стара Загора също са се обърнали към него, за да се заведат дела по повод твърдения за контрол на пазара на ренти, както и за палежи на къщи, за което говори другият зърнопроизводител Пламен Стоименов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ