СГП погва Дирекция “Вътрешна сигурност”, ГДБОП и ДАНС за „подслушването на политици“

Телефон

Във връзка с публикации в средствата за масово осведомяване, в които се цитират твърдения на председатели на политически партии, за извършени нарушения и “подслушване на политици”, Софийска градска прокуратура се самосезира с цел установяване на обективната истина. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура.

СГП е възложила на Националното бюро за контрол на специализираните разузнавателни средства, във връзка с неговите компетенции по закон, извършването на проверка в Дирекция “Вътрешна сигурност“-МВР, ГДБОП-МВР и ДАНС, която следва да установи извършени нарушения при прилагането на СРС.

След приключване на проверката, СГП ще информира обществеността за установените факти.

Припомняме, че снощи вътрешният министър Бойко Рашков потвърди данните за подслушване на политици от службите. Рашков заяви още, че получил информация, според която в момента в ДАНС се унищожават материали.

По данни на Атанас Атанасов от ДБ, 32 -ма души от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ