Известните абитуриенти, Дара Екимова и Лоренцо, синът на Софи Маринова

Абитуриенти

Ефирни рокли, елегантни костюми и млади хора, които нямат търпение да стъпят смело в живота. Това са абитуриентите, които след няколко дни ще започнат да броят по улиците до дванайсет с радостни викове.

Сред тях са талантливи деца, които вече от години имат успешна кариера зад гърба си. Такава е певицата Дара Екимова – дъщеря на Ива Екимова и Дими от “Сленг”.

Абитуриентският ѝ бал ще бъде на 28 май. За него младото момиче вече е решило каква рокля ще носи. Цветът ѝ е небесно син. “Много съм щастлива от избора, защото е по-семпъл”, казва певицата – “Буквално е като Пепеляшка преди полунощ”, смее се тя.

Случайно попада на нея и разбира, че я иска за специалния си повод. Обувките и чантата също вече са в гардероба ѝ. Предстои ѝ обаче да открие и подходящите бижута. “Просто не ми е останало време. Не че е нещо суперважно, но скоро ще го направя”, скромно казва Екимова.

Личният ѝ бал със семейството също ще бъде на 28 май. “Става сложно да се глася, ако мога да го нарека така, в два дни.

По-добре всичко да

мине в един –

еуфорията ще бъде

още по-голяма по този

начин”,

смята Екимова.

Гостите ѝ ще имат изненадващ музикален поздрав. “Ще бъдем много малко хора, само най-близките ми.”

За втора матура избира английския, което не е изненада, тъй като е в паралелка с изучаване на чужди езици. Много е доволна, че задължителната, която бе в сряда, е по един от любимите ѝ предмети – българския. Историята също ѝ допада, но предпочита да заложи на “своето сигурно”, защото се чувства по-подготвена.

След това ѝ предстоят кандидатстудентски изпити. Иска да следва психология и ще подаде документите си в два университета – Софийския и Нов български.

“С идването на пандемията образованието в чужбина не би било толкова ефективно, тъй като повечето университети предлагат дистанционно обучение”, обяснява Дара решението си да учи в България. Освен това в момента все още строи музикалната си кариера в страната. Когато постигне целите си, не отхвърля възможността да замине в чужбина, за да се развива.

“Беше предизвикателство и трудност – казва тя за съчетаването на професионалните си ангажименти с училището. – Когато човек е фокусиран над много неща, е трудно да бъде 100% ефективен в тях. От тази гледна точка училището винаги изоставаше.” Въпреки това

никога не е правила

компромиси с

оценките си

Просто музиката е нейната голяма мечта.

Затова, макар и да иска да учи психология, няма да слезе от сцената и ще продължи да пее. Интуицията в момента ѝ подсказва, че трябва да избере тази специалност.

Дара спази традицията си и тази година – да пее пред съучениците в последния им училищен ден. На сцената бе с две млади момичета, които притежават огромен талант. “Едното от тях е първокласничката Мия Александрова, която според мен е бъдещето на музикалната сцена”, казва абитуриентката.

Покрай сериозната си подготовка за матурите поставя на пауза бъдещите си проекти, но се надява до края на лятото да има готови нови песни.

Друг звезден абитуриент, който също има успешна музикална кариера, е Лоренцо, синът на Софи Маринова. Неговият бал със съучениците ще бъде на 24 май. Момчето е подготвило костюма, с който ще бъде. А трябва да е елегантен, защото ще пее за съучениците си.

“Даже и майка ми

съм поканил да ни

изпее няколко песни

и да се кефим”,

казва момчето.

С близките си ще се събере малко по-късно – в началото на юни. Тогава ще отбележи истински празника си. Макар да планира да е по-пищно, не мисли да покани прекалено много хора.

Има сериозни планове за бъдещето си. Смята да кандидатства криминалистика в Академията на МВР в Симеоново. Преди това Лоренцо искал да учи в Швейцария. Майка му обаче е твърдо против това. “Дори и да бях заминал, щеше да е след 2-3 месеца”, допълва момчето.

Трудно му било да съчетава кариерата и училището, защото понякога се налага да пее нощем и не му остава достатъчно време за качествен сън. Това е и причината да премине в самостоятелна форма на обучение. Един от любимите му предмети в училище е английският език, който много му се удава.

Лоренцо, както и Дара, няма да се отдалечава от музикалната сцена. Даже другия месец вероятно ще излезе и новото му парче. “Мога да кажа, че е страхотен кючек. Включил съм и майка ми – малко фразички да каже, за да го разчупи”, обяснява Лоренцо.

Първо бал, а после

операция – е

програмата

за звездата ни във

фигурното пързаляне

Александра Фейгин

Тя изпълни основната си цел да спечели олимпийска квота. Направи го на световното в Стокхолм и на игрите в Пекин ще бъде първата българка индивидуално при жените на олимпиада след София Пенкова в Нагано през 1998 г.

Саша завърши столичното 132-о училище “Ваня Войнова” (известно и като Спортното на “Славия”) и на 27 май ще бъде абитуриентка.

“Избрах си от бутик дълга рокля в бледорозово с черни елементи. На бала първо ще отидем за снимки пред храм-паметника “Св. Александър Невски”, а после ще празнуваме”, разказа фигуристката.

Веднага след това обаче ѝ предстои нещо много по-сериозно – посещение при хирург.

Причината е капачката

на дясното ѝ коляно,

която често се вади

В такова състояние Фейгин и нейните треньори Ина и Андрей Лутай поеха риска да участват на световното в името на голямата мечта.

“Датата ми за операция е 31 май. Изпратихме диск със снимките при специалисти в Латвия. Колкото повече мнения съберем, толкова по-добре. Увериха ме, че операцията няма да окаже голямо влияние и мускулът ще се възстанови нормално, а после ще мога да карам с наколенка. Важното е, че се класирах за олимпиадата”, допълни Александра. Тя е едно от лицата на инициативата “София – световна столица на спорта”.

Според треньорката ѝ Ина възстановяването на състезателката ще отнеме около 2 месеца. Новите програми на фигуристката вече са готови – едната е по музика от филми на Чарли Чаплин, а другата – по “Жар птица”. Хореограф на Александра е Никита Михайлов, но за програмите помагат сериозно и двукратните световни шампиони при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки. Впрочем Албена е завършила същото 132-о училище.

Моделът на модна агенция “Ивет фешън” Белослава Хинова завършва Националната гимназия за приложни изкуства в София. Въпреки заетостта си като модел тя смята, че се е справила добре на матурите по български език и литература и история на изкуството. За тях се е подготвила сама, без да посещава частни уроци.

Българският модел, дефилирал за “Шанел”, “Долче и Габана”, “Диор”, “Спортмакс”, “Армани” и други модни марки, се

доверява на

квартален шивач

за балната си рокля

“Исках тя да е по поръчка, за да ми стои перфектно. Тъй като съм висока 180 см, нищо не ми става по магазините. Харесах един плат и пожелах да е такава. Златиста е като коприна, но на светлината цветът се променя”, разказва абитуриентката. Бижута от българска марка допълват бляскавата рокля. Те са подарък за повода от майка ѝ, която иска да я изненада със символични български бижута. Кавалер на бала ще е приятелят ѝ, с когото са заедно от 2 години.

Не толкова училището, а безгрижието ще липсва на Белослава. На нея ѝ предстои пътуване до Англия, а след това очаква да получи виза и да замине за САЩ, където да работи. Все още моделката не е взела решение какво да кандидатства и ще остави тази стъпка за малко по-напред във времето.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ