12:08, Борисов проговори: Не мога да приема това, казвам за отношения ми с Пеевски

Бойко Борисов

Не мога да приема недомлъвките на политически лидери. Моите отношения с Пеевски съм ги заявил и са чисто политически. Подпомагали сме регионите, в които има различни от кметове от ГЕРБ. Нито имаме фирми, нито общи бизнеси. Никога не съм получил стотинка от Божков.

Това заяви експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брфиинг.

„Нещо повече мога да ви кажа – партньорските служби на САЩ и техните правителства, когато стана атентата в Сарафово, с Обама начертахме плана за борба с туризма и първи обявихме Хизбула за терористична групировка“, допълни той.

„С вицепрезидента и държавния секретар сме обсъждали всички проекти и сме имали еднакво мнение“, каза още Борисов.
Миналата година с президента Тръмп, на което присъства и сегашният посланик на Щатите, обсъждали сме всички геостратегически проекти. Превоърожаването на армията с новите Ф-16, а само месец, преди да напуснем управлението, подписахме два стратегически меморандума. Винаги, като партия, ние сме поддържали най-добри отношения със САЩ“, продължи Борисов.

„Нашите правораздаващи органи ще продължат да работят на базата на доказателствата да следват закона. Как бихме определили обаче такъв цитат на 9 юли 202 г., когато президентът Радев заяви: „Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители“, допълни той.

„Вчера се случи и нещо друго, което опровергава предизборния щаб на Радев – служебното правителство. Много настоявам, когато продължи това разследване по тези лица, вчера съм помолил и шпионския скандал, вече 20 дни ли, колко станаха, доката вчера първата оставка вчера дойде – началник-кабинетът на вътрешния министър. Вчера си подаде оставката, когато е взела, за да информира този, който я е пратил. Спецов трябва да си отиде, документите са ясни. ББР е в цветущо състояние и се обслужват всички кредити и тя си получава парите“, допълни той.

„БСП е световният шампион по унищожаване и фалиране на банки. Дали не са се огледали в ББР? По време на тяхно управление пада по една банка, понякога и по 20“, изтъкна Борисов.

„Аз питам Христо Иванов и Данчо Цонев, защо ГЕРБ няма председател на комисия и парламент. Тези партии взеха тези решения. ЕК казва, че България е една от трите държави, заедно с Дани и Швеция, без дефицит. Другите са зад нас. Това ли наследство не ви харесва? И трето, България е готова за Шенген. С кое да се срамуваме“, пита лидерът на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ