Кадри от издирването на пилота Валентин Терзиев

Screenshot 2021-06-10 at 14.35.44

От Министерството на отбраната разпространиха видео кадри на Военния телевизионен канал от издирвателната операция на ВМС във връзка с падането на самолет МиГ-29, при което изчезна пилота Валентин Терзиев.

В района на катастрофата днес работят екипажите на минен ловец „Цибър“, който изследва предполагаемия район на падането, и на корветата „Бодри“, която обследва района за намиране на плаващи остатъци и доказателства, посочи на брифинг командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Действията на минен ловец „Цибър“ ще бъдат подсилени с оборудване за търсене под вода, предоставено от частна фирма, а цялостната координация и ръководството на процеса ще се осъществяват от ВМС. Контраадмирал Кирил Михайлов благодари на организациите и фирмите от морския бизнес, които са изразили желание да подпомогнат дейностите на ВМС. „В надпревара с времето сме, необходими са благоприятни метеорологични условия за тези сложни дейности. Колкото по-бързо открием и извадим черната кутия на самолета, толкова по-голям е шансът да допринесем за изясняване на причините за инцидента“, посочи той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ