Отнеха лиценза на адвоката, искал да спи с нашата Мария Бакалова

Мария Бакалова

Апелативен съд в щата Ню Йорк отне лиценза за осъществяване на адвокатска дейност в щата на Руди Джулиани, защото е изказвал лъжливи твърдения, опитвайки се да накара американските съдилища да преразгледат изборната загуба на клиента си – бившия президент Доналд Тръмп на президентските избори, предаде AP.

Адвокатската дисциплинарна комисия заяви в искането си за отнемане на адвокатския лиценз на Джулиани, че има „безспорни доказателства“, че Джулиани е изказвал лъжливи твърдения пред съдилищата и е заблуждавал обществеността и конгресмени, като е развивал теории, че изборната победа на Тръмп е открадната чрез измами.

„Тази страна е разкъсвана от продължаващи атаки срещу легитимността на изборите през 2020 г. и на настоящия ни президент Джоузеф Байдън“, пише комисията и допълва: „Отличителният белег на нашата демокрация са свободните и честни избори. Лъжливите твърдения имат за цел да подхранят загуба на доверие в нашите избори и произтичащата от тях загуба на доверие в правителството като цяло вреди да правилното функциониране на свободното общество“. Постановлението на съда ще отнеме правото на Джулиани да представлява клиенти в качеството на адвокат.

Руди Джулиани преди няколко месеца се забърка в грандиозен скандал с участието на българската актриса Мария Бакалова. Сцената с Руди Джулиани във филма „Борат 2“ бързо разбуни духовете. В компрометираща сцена той си бърка в панталона, докато е в хотелска стая с дъщерята на Борат – Тутар (ролята е изиграна от Бакалова), която се представя за журналистка. По-късно Джулиани заяви, че сексуалните намеци са изфабрикувани и обвини Саша Барън Коен в лъжа. Моника Левинсън, продуцент на филма, заяви, че след заснемането на сцената Руди Джулиани е използвал своите връзки в полицията и се е обадил на полицаи с искане да арестуват целия екип на комедията, включително и Мария Бакалова. Бе съобщено дори, че бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани е поискал ареста на целия екип на филма „Борат 2”, който предизвика политически скандал в Съединените щати.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ