Жълт код за високи температури, на места до 40 градуса

Жега01

Последният ден на юни ще бъде горещ – жълт код за високи температури е обявен за цяла България, показва прогнозата на НИМХ. Над западната половина на страната след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони там ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще са между 34° и 39°.По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Заради жегата от 13 часа Столична община организира раздаване на минерална вода на три пункта в града.

Те са на площадното пространство при храма „Св. Неделя”, на Орлов мост при езерото Ариана и в парка на Националния дворец на културата – при пилоните. Водата ще се предоставя до изчерпване на наличните количества.

Лекарите отново съветват да не се излагаме продължително време на слънце и да се избягват излизания в най-горещите часове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ