СЕМ към Минеков: Въвеждате обществото в заблуждение

Велислав Минеков 4

Съветът за електронни медии проверява защо министърът на културата Велислав Минеков е бил възпрепятстван да получи право на отговор по БНТ, но тази проверка изисква определени срокове по закон. Това е обяснението, което СЕМ е пратил на служебния министър още на 22 юни в отговор на негово писмо от 18 юни.

Съветът оповести публично кореспонденцията си с министър Минеков, след като той отправи обвинение към него вчера, че не отговаря на писмата му.

От СЕМ казват, че са получили писмото, подписано от министъра, на 18 юни чрез системата за електронен обмен (СЕОС). С него Минеков сигнализира, че правото му на отговор е било възпрепятствано от страна на БНТ.

На 22 юни чрез същата система министърът е уведомен, че длъжностно лице на СЕМ осъществява проверка. „Доколкото нарушения на разпоредбите на Закона за радиото и телевизията, включително и относно правото на отговор, се установяват в сроковете и по реда на Закона за административните нарушения и наказания, СЕМ е заявил, че допълнително проф. Минеков ще бъде информиран при приключване на производството“, пишат още от съвета.

„Съветът за електронни медии е силно обезпокоен, че министърът на културата за пореден път въвежда в заблуждение обществото относно комуникацията си с независимия регулатор“, завършва съобщението на СЕМ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ