„Бойко Борисов закъса, обади ми се, пуснахме зелена вълна“

Бойко Борисов 2

Какъв е проблемът да има пробив до Водната палата в Пловдив, попита кметът Здравко Димитров след призива на съветниците от ГЕРБ да оттегли точката за теглене на 40 млн. лева заем. Предложението ще се гледа на утрешната сесия. Групата на ГЕРБ е категорична, че няма да го подкрепи. Един от препъникамъните е именно намерението на кметския екип да прави транспортен подлез до Водната палата.

„Рано или късно такъв ще има. Там е голям проблемът със задръстванията. При последното си посещение в Пловдив г-н Бойко Борисов заседна в колоната до хотел „Марица“. Обади ми се и поиска да пуснем зелена вълна, за да мине“, разказа пред 24plovdiv.bg Здравко Димитров.

Той е категоричен, че няма да оттегли предложението за 40-милионния заем на утрешната сесия. „Веднъж вече го правих. Срокът е до 20 юли да го представим във фонд „Флаг“ , иначе губим парите. Другите гладове взеха значително по-големи заеми, докато ние спорим“, обясни градоначалникът.

Попитан ще има ли достатъчно гласове, за да мине предложението, след като съветниците от ГЕРБ са против, той отговори, че го оставя на тяхната съвест. „Нека да видим дали искат Пловдив да се развива. Този заем е за града. С него ще бъдат финансирани важни проекти като подлеза „Модър-Царевец“ и реконструкциите на улиците „Хаджи Димитър“ и „Царевец“, както и закупуване на техника за „Чистота“ и „Градини и паркове“, припомни той.

Както 24plovdiv.bg съобщи преди дни, сформирано е ново мнозинство без съветниците от ГЕРБ, което да подкрепи заема.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ