Как Борисов победи Слави след репресиите на Радев и откъде са гласовете от изчезнали урни

Бойко Борисов 6

Изборите минаха. Избори под полицейската кубинка. Под светлината на сините лампи. И под дрънкането на белезници.

Избори под страх. Че ако гласуваш за ГЕРБ, рискуваш в дома ти да дойдат маскирани ченгета. Пред децата, пред внуците ти, пред съседите и роднините. Да те оклеветят като престъпник.

Избори по доноси. Анонимни доноси естествено.

Избори с машини. Уж да не са купени. Или проданени. Зависи от гледната точка. По-евтино им излиза купуването с машини, вероятно?!

Но защо никой не коментира цифрите? Партията на Слави Трифонов има реално получени 657 824 гласа. Това поне казват от ЦИК на Румен Радев.

И пак според ЦИК на Радев, за тази партия, в чужбина своя глас са подали 60 357 от чужбина. Изваждаме 60 357 от 657 824.

Сметката показва 597 467 получени гласа в България за Трифонов.

ГЕРБ имат 642 165 гласа. За тях също са гласували в чужбина – 15 261. И пак вадим молива и тефтера. Смятаме. Просто е. Направете го и вие, ако се съмнявате в математическите ми способности.

От 642 165 изваждаме 15 261.

Получава се 626 904 – толкова са гласовете за ГЕРБ в България.

Сметнахте ли?

България избра за първа политическа сила ГЕРБ с 29 437 гласа пред партията на Слави. Нарочно не й пиша името, защото явно няма такъв народ. Кой е победителят? Видяхте ли. Ако не, погледнете цифрите отново. Пак. И още веднъж.

Въпреки репресиите, въпреки купеният ВОТ, въпреки гласовете на ДПС, които им бяха преляти по места.

Значи хората, които живеят в България на Бойко Борисов, напук на репресиите, са избрали пак него. Кой по-добре от тях знае как живеят?

В Англия ли? Ще направи ли някой проверка колко са реално гласувалите там, след като мъгливият Албион се превърна в Бермудски триъгълник за секция 441. Намериха я след повече от 36 часа. Тъкмо навреме. За да даде победата на Слави?!

Ще направи ли някой проверка как така в Гърция води Дебъ? Че и в доста турски секции.

Едва ли.

Сега не е модерно да се задават въпроси към победителите. Може би утре. Когато е късно.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ