ИТН: Новият кабинет, когато му дойде времето, ако не го приемат, идват избори

Тошко Йорданов

Всички помним как Бойко Борисов юркаше парламентарната група на ГЕРБ и ги караше да правят каквото му хрумне. При нас Слави Трифонов си носи отговорността. За нас Министерски съвет трябва да се избере в Народното събрание и това ще се случи. Трябва да върнем нормалната практика нещата да се решават в парламента, а не еднолично

Това каза на брифинг зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който разкри предстоящите ходове на спечелилата изборите партия, след като вчера стана ясно, че кандидатурата на Николай Василев за премиер е оттеглена.

„Трябва да се сложи край на лидерството, на месията, на човека, който ще спаси и оправи България. Никъде не е записано в закон, че лидерът на партията спечелила изборите трябва да оглави кабинета“, допълни го Филип Станев отговаряйки на въпрос защо Слави Трифонов не е предложен за премиер.

„Слави Трифонов е на работа в момента и това е причината да не е тук. Кабинетът ще ви го представим съвсем скоро, когато му дойде времето. В сряда, когато е първото заседание на парламента, ще разговаряме с останалите партии. Ние отново ще представим наш кабинет, който ако бъде подкрепен, ще влезе в длъжност. Ако не бъде подкрепен, най-вероятно отиваме на нови избори. Тук вече отговорността е у колегите от „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, обяви Тошко Йорданов.

„Нямаше как да прокараме идеите си от референдума без да направим партия. Тази партия е направена от неволята. Ако можеше да прокараме идеите си без партия, нямаше да има ИТН“, допълни зам.-председателят на партията.

„Наша политическа отговорност е да представим кабинет и ще го направим. Но няма да влизаме в договорки за постове и кресла. В това може да бъдете сигурни. Няма как да правим задкулисни договорки“, категоричен бе Филип Станев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ