БСП и ИТН на едно мнение: ББР няма да се приватизира

Корнелия Нинова

ББР няма да се приватизира, а ще се преструктурира в банка на малкия и средния бизнес. Това е договорено на срещата между БСП и „Има такъв народ“ по икономическите теми.

На нея бе договорено държавата да не се отдръпва от ключови сектори, а да се засили ролята й на регулатор, обяви лидерката на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. Тя разказа, че са постигнали съгласие и подкрепа от ИТН за 8 приоритета, на които БСП е държала през годините.

Сред другите договорени мерки са:

Намаляване на лицензионни режими, които са в тежест на малките и средни фирми.

Да се изготви национална карта за образование и икономика, за нуждата от кадри на фирмите.

Намаляване на регионалните различия и създаването в бюджета за догодина на специален фонд за изоставащите региони.

За общините е договорено част от данъците да остават на тяхно разположение.

За мини „Марица Изток“ е договорено следващото правителство да поиска от Брюксел удължаване на срока до намиране на решение за работниците.

Запазване на ядрената енергетика е също сред темите, по които има съгласие между БСП и ИТН.

Изпълняваме ангажиментите, които поехме, обясни Нинова. Тя обясни отново, че държат на прозрачността и ще отчитат преговорите по приоритети.

ИТН водят двустранни разговори, нямаме информация и не носим отговорност за тях, коментира Нинова напрежението между ИТН и „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Не е наша работа, да се разберат помежду си. Ние споделяме нашият опит, допълни тя.

В момента България има нужда от стабилност и това може да бъде дадено от редовен кабинет и парламент, допълни Нинова. Ще изчакаме състава на МС, за да кажем окончателно. Ако нищо не се случи окончателно, ще отидем на избори, но това не е добро за България, допълни тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ