Хаджигенов: Аз накарах пострадалите от побоя да не дават показания!

адв. Николай Хаджигенов

„Аз накарах пострадалите от побоя да не дават показания! Прецених, че няма да окажем съдействие на никой и някой ден, като има възможност – ще се изправим пред истинското правосъдие. Надявам се този ден да дойде скоро“. С това се похвали пред БТВ депутатът и протестът Николай Хаджигенов.

В адвокатско качество той представлява петима, които твърдят, че са пострадали в резултат на полицейско насилие на протестите миналото лято.

„Думите на прокурор Трифонова илюстрират по един великолепен начин безобразието на българската прокуратура – не били дали показания пострадалите. Ако ги бяха убили, пак ли щяха да го прекратят?“, пита Хаджигенов.

Неговите клиенти са отказали да дадат показания на МВР и прокуратурата заради „стратегия на защитата“, вследствие на която… делата са прекратени.

Според депутата записът с полицейското насилие е бил „скрит по разпореждане на предишната власт“.

„Евгени Марчев (б.р. един от пострадалите) разказа веднага пред медиите какво се е случило. Но прокурор Трифонова има нужда от нещо повече – това е гавра и изтезание, затова ги спрях. Нямаше да има смисъл“, смята юристът.

Освен това той ще пише писмо до европейския главен прокурор Лаура Кьовеши във връзка с действията на прокурор Вероника Трифонова, която в момента е делегиран прокурор към ръководеното от Кьовеши звено.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ