Даниел Вълчев: Депутатите не могат да привикват Гешев, създава се усещане за предизборност

Даниел Вълчев

Главният прокурор вероятно ще и трябва да внесе доклад за разследването на полицейското насилие от миналото лято в Народното събрание и верояно ще го направи, но не е длъжен да отиде лично в Народното събрание. Това каза в студиото на „Тази сутрин“ проф. Даниел Вълчев. Той уточни, че от 2017 г. има решение на Конституционния съд, което гласи, че главният прокурор не може да дава информация по отношение на висящи съдебни производства, но в замяна на това може и трябва да дава информация, която да бъде аналитична и обобщаваща.

„Ако ние наистина искаме да направим реформа в наказателното правораздаване и в структурата на съдебната власт, трябва да се предприемат по-малки, на първо време, но много по-радикални промени в процесуалното законодателство“, каза още Вълчев.

По думите му трите сигнала за плагиатство срещу Петър Илиев са приети за допустими към Етичната комисия на СУ „Св. Климент Охридски“ означавало, че са подадени или от преподаватели, или от студенти в университета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ