Румен Радев с подмолна схема за овладяване на властта до 2022 г.

Даниел Митов, Румен Радев

Румен Радев ще остане във властта чак до 2022 година и еднолично ще управлява България до края на президентския си мандат, а ако успее с венецуелските машини да спечели и втори- и след това.

Президентът е измислил хитра схема как да 6 гарантира диктатурата си поне за още месеца до края на идния януари чрез серия от служебни кабинети, назначавани и контролирани лично от него. За целта саботира всички демократични процеси по конституиране на редовен кабинет, както от настоящото 46-то Народно събрание, така и от бъдещото 47-мо. Редовно правителство след изборите на 11 юли вече е ясно, че не може да има след отказа на първите две политически сили да съставят такова. Всички партийни лидери са единодушни, че се върви към следващ предсрочен BOT, който ще бъде в края на октомври или началото на ноември.

Именно в датата е ключът към това дали ще е възможно съставяне на редовен кабинет тогава, или не. Тя обаче по закон се определя от Румен Радев и той ще избере такава дата за вота, че да предизвика нов хаос в политическата система, научи ПИК от свои източници на „Дондуков“ 2. От сега Радев и екипа му са се заели да убеждават обществото, че не е добре да има избори 2 в 1 – и за президент, и за парламент. Опитват се да внушават, че това не било изгодно за избирателите, но всъщност не е изгодно само за Румен Радев.

Единственият губещ при избори 2 в 1 е той, тъй като до момента официално по документи не го е издигнала нито една партия. Така при двоен вот, всички останали кандидат-президенти, които имат партийна подкрепа, ще имат гаранция за повече гласове покрай политическата сила, която ги е номинирала. За разлика от Радев, който ще бъде аутсайдер и съвсем сам ще трябва да привлича електорална подкрепа. Затова и целта му е всячески да осуети възможността за избори 2 в 1, а да настоява първо да се проведат парламентарните и след това президентските избори. Това ще му даде възможност да търгува подкрепа от партиите на втори тур на избори за държавен глава.

По информация на ПИК той вече си е осигурил съгласието на ДБ на Христо Иванов и „Мутрите“ на Мая за подмолната схема. В публичните си изявления и партиини декларации те щели също да настояват изборите да не бъдат 2 в 1. Срещу това пък се надявали да получат евентуален трети мандат за съставяне на кабинет от Румен Радев след бъдещите предсрочни избори. Факт е, че още Днес Христо Иванов започна да внушава тази теза на обществото, изказвайки се без какъвто и да е повод по темата в кулоарите на Народното събрание.

Подмолният план на Румен Радев обаче има един голям недостатък. Ако изборите не са 2 в 1, държавата ще трябва да похарчи допълнително крупната сума от 50 милиона лева, което е напълно неоправдано в условията на икономическа криза, създадена от служебния кабинет на Радев. Схемата също така може да се окаже същински геноцид срещу Българския народ, който в условията на пандемия ще е принуден три поредни уикенда да се реди на опашки пред избирателните секции. И тук лъсва и другата „хитра идея“ на Радев за досъсипване на демокрацията в България – при подобен развой ниската избирателна активност е гарантирана. А това автоматично означава, че след парламентарните избори мнозинството ОТ българите отново нямат да имат политическо представителство в парламента и съставянето на редовен кабинет ще се окаже невъзможно. Резултататът – за пореден път властта ще остане еднолично в ръцете на Румен Радев и още един негов служебен кабинет. Така пък може да се стигне вече съвсем реално до конституционна криза, тъй като в един и същ мандат президентът няма право на четвърти служебен кабинет. Ако това стане и подмолната схема на Радев се осъществи, България окончателно изпада в колапс, безпрецедентен в цялата ни политическа история. Но е добре дошъл за Радев, давайки му мотив да иска смяна на парламентарния модел и президентска република.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ