Борисов пак се качи на колата: По пътищата никой не работи, застой и хаос

Бойко Борисов

Бившият премиер Бойко Борисов отново седна зад волана и пое по пътищата на страната, като се включи на живо в профила си във Фейсбук.

„Няма един работник, застой и хаос“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Всичко е готово, но не пускат пътя, за да не ви платят и да не могат българите да карат по добри пътища“, поговори той с работници на новата отсечка. Той отчете, че строителите са на местата и без заплати и припомни, че е оставил 800 млн. лв. на МРРБ, за да има пари за пътища, а кабинетът на Радев е прибрал парите в общия бюджет и не ги дава за изработеното.

Борисов отчете, че по трасето има доста малко работници. „Хаос и застой. Това успяха да постигнат“, заяви Борисов. Той се пошегува, че сега кара „Шкода“ и на спътниците им ще им е по-тясно. „Дразнеше ги джипът, но като имаше джип, виждате какво се построи. А сега нищо не се прави.

Не само това, но не пускат и готовата магистрала, само и само да не видят хората какво сме направили. Оставили са 5-6 работника, колкото да казват, че не е спряна работата. До Шумен всичко е готово, осветление, мантинели, огради за диви животни. Защо не я пускат? От другата страна щеше вече да е доближила Търново, но е спряно. Помните като минавахме, че имаше стотици хора, които си изкарваха прехраната, стотици машини.

Това е моделът Радев – застой и хаос, разруха! Епидемията е изпусната от него и хората им, а сега искат мерки и това са парите на данъкоплатците. Но защо мерки, а не ваксинираха хората и да работят, за да плаща бизнеса данъци и да имат хората работа и пари. Сега за една седмица не ваксинират толкова, колкото ние за ден. Как ще вдигаш доходите и растежа, Радев? С кое? С юмрука и това, че разпила партиите ли? Няма нито един работник? Защо не пуснаха готовата магистрала за туристическия сезон?“, попита Борисов гневно.

„Тази магистрала е на българите! Защо не им я пуснат? Хората са си я платили и имат право да си карат по нея, да няма катастрофи. Защо няма сега работници? Защото те са на протести – ресторантьори, лекари, фермери, строители, всички протестират и страдат, а платените политолози обясняват как успял кабинетът. Е кое е успешно? Да дадат един пример поне?“, попита ядосан Борисов.

„Не могат да се справят и с миграцията, и с инфлацията. По време на нашето управление изпреварихме по доходи Румъния, а сега дори няма план за въстановяване. Това ли им е успехът?! Днеска някакъв казал, че сме били мафиотска структура – на най-голямата партия в България, първа в България? Да се погледнат какво правят, да кажат защо не пускат магистралата, какво им пречи Северозапада и защо мъчат хората, само и само да не пуснат магистралата и да се види какво прави ГЕРБ“, продължи Борисов.

„Застой и хаос – това донесоха Радев, Слави, а Тошко цял ден ме коментира. Какво ви пречи ГЕРБ, като имате мнозинство? Защо не си управлявате и ще харчим пак 100 млн. лв. за избори, като това е един лот на магистрала“, попита още той и припомни, че е казал, че ще се пенсионира, щом стане „Хемус“. Видяло се е обаче, че ГЕРБ не може да бъде победена честно, а само с машини.

Той коментира и отнената охрата от НСО и се възмути, че са взели охраната на патриарха. „Как не ви е жал за този човек поне? Шайката на Радев остава под охрана единствено – да го пази от народната любов ли?“, попита Борисов.

„Чухте днес какво говорят – че може да има служебно правителство и след третите избори и това е, което винаги съм казвал – едноличното управление на Радев. Само, че то води до хаос и застой“, категоричен бе Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ