Любомир Каримански от ПП „ИТН“ предложиха: Отлагаме 370 лв. пенсия за декември

Пари

Минималната пенсия да стане 370 лв., но от 25 декември. От тази дата таванът на пенсиите да е 1500 лв. и всички пенсии да се преизчислят с новия коефициент за стажа от 1,35. Това предложение направи от трибуната в парламента шефът на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН. Причината е, че вчера депутатите сътвориха пълен хаос с актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване и сега трябва да намерят изход от заплетената ситуация.

От 1 октомври пък да влезе в сила само добавката от 120 лв. за всички пенсионери, както и втората година от майчинството да е 650 лв.

Причината е, че вчера приехме три различни предложения в приходите и разходите на ДОО. По преценка на бюджетните показатели се проведоха разговори с останалите политически партии, министърът на финансите, министърът на труда и социалната политика и експерти, затова предлагам промените“, каза от трибуната Каримански.

От „Демократична България“ поискаха 15 минутна почивка, за да се запознаят с новите числа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ