20:51, най-лошата новина за Румен Радев пристигна по-късна доба

Румен Радев 1

Товарни превозвачи организират затваряне на подстъпите към всички гранични контролно-пропусквателни пунктове на България на 28 септември. Това ще бъде съчетано и с протести вътре в държавата, съобщиха в сряда организаторите на протеста в центъра на столицата, който събра на едно място ресторантьори, работещи в нощни клубове, фитнеси, автобусни и таксиметрови превозвачи и други, засегнати от действащите в момента ограничителни мерки.

Това са лоши новини за президента Румен Радев чийто служебен кабинер с мерките си изкара протестиращите на площада.

Към 3 хиляди души се събраха в 15 часа пред сградата на парламента, носеха плакати и транспаранти срещу затварянето, искания за оставка на здравния министър и призиви да им се позволи да работят.

Почти веднага след началото на протеста група от около 15-ина депутати, начело с Мая Манолова и Арман Бабикян от “Изправи се България! Ние идваме” и Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и техни колеги от ИТН излязоха от сградата на парламента и опитаха да се присъединят към протестиращите. Реакцията обаче бе мощно освиркване и депутатите бяха обградени от протестиращи, които им крещяха да се прибират обратно в парламента. Човек от организаторите каза на микрофона “Не искаме депутати на браншови протест, вашето място е вътре да ковете законите”. Въпреки това Мая Манолова опита да завърже разговор с групичка протестиращи, които обаче я посрещнаха с думите, че се срамуват от нея и от всички народни представители.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ