Датата 9-и септември скара депутатите, а ДБ напусна залата

Христо Иванов

Депутатите вече трети ден не могат да се разберат за актуализацията на бюджетите на НЗОК и ДОО.

След вчерашното извънредно заседание на бюджетната комисия в парламента днестрябва да приемат, че пенсионерите ще поличавят само добавка от 120 лева, което означава, че най-възрастните с най-ниската пенсия ще получават 420 лева с добавката до декември 2020 г. А от 25 декември тази година ще се премине към увеличаване на пенсиите, при което минималната ще стане 370 лв., а максималната – 1500 лв. За втората година от майчинството пък се предвижда увеличение от 380 на 650 лв.

Заседанието започна, след като имаше нужния кворум. Ива Митева предложи за гласуване избор на постоянна комисия, която да участва на международни делегации. 181 души гласуваха, а предложението беше прието със 135 гласа „за“.

След това Иван Хиновски от ИТН прочете декларация за Добричката епопея.

Конюктюрното премълчаване на българската победа. Добруджа заслужава от тази трибуна да отдадем почит на участниците в Добруджанската епопея. В чест на този подвиг ние от предлагаме да се върне името на ген. Колев на 33-то училище в София. Поклон пред паметта им, каза той.

Ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“ пък взе думата повод на това, че днес е 9 септември, за да припомни, че на тази дата през 1944 г. е извършен държавен преврат с участието на чужда армия.

,,Да припомня на народните представители и цялата българска общественост, че днес е 9 септември. На тази дата през 1944 г. е извършен класически държавен преврат с участието на чужда войска. Българската държава е окупирана от Червената армия и под въздействието организирано и логистично обезпечено от тази чужда армия в България е извършен преврат, който впоследствие дава възможност да бъде установен комунистически режим, който 45 години разделя българската нация. Без да звучи патетично, но трябва да бъдат припомнени определени обстоятелства, защото е важно да има памет за това, което се е случило“, обяви той.

Александър Симов каза, че не е очаквал декларация по повод 9 септември точно от „Демократична България“.

Вашите родители са били членове на номенклатурата. Дори довечера те ще празнуват. Напускайте! Жертвите на левицата срещат ето това напускането на залата. Ето затова го има разделението. Нещата не вървят у нас, защото такива неща се използват от децата на старата номенклатура, за да градят политическата кариера. Поздравявам „Демократична България“, които имат празник днес, обяви гневно от трибуната Александър Симов.

Докато той говореше, групата на „Демократична България“ напусна пленарната зала.

Тошко Йорданов също се изказа остро по темата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ