ДПС ли!? Вижте кой лично е предложил проф. Герджиков на Симеон Сакскобурготски

payimage-504812

„Не знам дали полк. Митева се познава с Румен Радев, но проф. Герджиков и настоящият президент се познават много добре.“ – това каза Проф. Владимир Атанасов, член на инициативният комитет който издига проф. Анастас Герджиков за президент, в предаването „Тази Сутрин“ по БТВ. Ето какво още каза той:

Проф. Атанасов заяви, че има достатъчно основания да застане зад кандидатурата на проф. Герджиков:

„Той е човек на консенсуса, на позицията, на мисията. За него най-високата социална мисия е образованието. Били сме в един екип, работили сме заедно, имам достатъчно основания за да го подкрепя“.

„Това е една кандидатура на надеждата и ентусиазма, на надеждата която изпитваме всички ние. Разговарям с много хора, получавам много отзиви. Ние трябва да влезем в една друга фаза на обществена комуникация, да живеем спокойно“.

„Проф. Герджиков е мой избор, аз го предложих на НВ Симеон Сакскобургготски за зам. министър на образованието, тогава НДСВ все още не съществуваше като партия, колкото до ДПС – те бяха партньори в правителството, заедно с БСП“, поясни проф. Атанасов

„Нека разглеждаме ДПС като независим субект, различните политики не означават че не могат да се намерят допирни точки. Това нещо липсваше в предишния парламент. Идеята за действителното истинското обединение на нацията“ – отговори професорът на въпрос, дали ДПС ще подкрепят Герджиков, на евентуален балотаж.

“ ДПС от много отдавна е в президентската институция, имало е съветници при различни президенти. Това е практика от много отдавна, от времето на президента Първанов. Идеята за обединение е най-важната идея, търсихме непрекъснато разединенето досега“

“ Проф. Герджиков не е партиен кандидат, но той използва партийна платформа за да постигне това което иска – консенсус, обединение. Той участва в мажоритарен избор, неговите колеги го подкрепяме, хората които застанаха зад него са от много широк спектър. Никога не съм си представял, че  Нидал Алгафари, Богдана Карадочева, Стефан Цанев, Асим Адемов, Евгений Михайлов ще се съберат зад обща цел, с обща кауза.

„Относно това кой го е предложил, това беше обща идея, но ми се струва че в началото идеята дойде от бившият министър на образованието Красимир Вълчев. Поне аз така чух. Имаха много добра връзка с министерството“ отговори проф. Атанасов на въпрос откъде е дошла идеята за номинацията на проф. Герджиков за президент.

„Истинската подготовка за изборите тепърва предстои, тези 40 дни ще бъдат напрегнати за всички, смята той. Невяна Митева е идея на самия проф. Герджиков. Това не е дебелашка шега или отношение, това е една добре балансирана двойка. Не знам дали полк. Митева се познава с Румен Радев, но проф. Герджиков и настоящият президент се познават много добре“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ