ЕКШЪН ПОСРЕДНОЩ: След един ден страх, отново арестуваха Венци Боксьора

39

Венцислав Дамянов, по прякор Венци Боксьора, който вчера беше пуснат под домашен арест, е задържан тази вечер при специализирана акция на СДВР в Световрачене, съобщава NOVA. Арестувани са и още трима души от обкръжението му.

По-рано днес жандармерия влезе в софийското село. Причината – масовият страх на хората там. Дамянов е обвинен в побои и закани с убийство. Местните хора твърдят, че рецидивистът всъщност не си стои у дома, а често излиза навън. По думите им те живеят в страх от отмъщение.

Дамянов беше задържан преди седмица. След ареста Софийската районна прокуратура му повдигна две обвинения. Едното – за закана с убийство. Софийският градски съд обаче го пусна под домашен арест.

„Тази мярка не подлежи на обжалване и протест. Не мога да коментирам самия акт на съда. Осъждан е 8 пъти за нанасяне на телесни повреди грабежи, изнудване, разпространение на наркотици”, каза по-рано днес Деян Славов – зам.районен прокурор от СРП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ