„Г-н Петков, отговорете ми почтено: Чрез вашата некадърност, Канада на нас ли обявява война?“

Кирил Петков 1

ДА СМЯТАМЕ ЛИ, ЧЕ КАНАДА НИ Е ОБЯВИЛА ВОЙНА

Кирил Петков се обяви за почтен. И като такъв се вля в редиците на Румен Радев.

Румен Радев покани всички почтени и Кирил Петков, на принципа „Барабар Петко(в) с мъжете“ пристана на този, който го легитимира за кратко като министър.

Така добре легитимиран той източи няколко язовира – странно, ако се обезсилят актовете му като министър дали не трябва да ги пълни с чаена лъжичка после… Но не това е важно.

Конституционните решения действат напред и ако съдът реши, че Кирил Петков противоконституционствувателствува от своя страна трябва да се самосезира Прокуратурата за действията му със задна дата. Т.е., за извършени престъпления от чужд гражданин.

Обаче, забележете, Кирил Петков е поданик на Канада. Можем ли да смятаме, че със своите действия той е извършвал диверсионни действия против сигурността и икономиката на България?

Източването на язовири е такова действие. Също така е такова действие опитът да промени бюджета на една чужда страна. Също така в този бюджет той обрича пенсионерите на крайна бедност, а здравната система се клати, защото сме в извънредно положение заради Ковид кризата.

Как действа нашият закон при обявено извънредно положение спрямо чужд поданик, който саботира икономиката на трета страна, прехвърляйки я в Третия свят благодарение на пълномощията му като министър. С една дума – в извънредна ситуация чужд поданик прави каквото си иска в нашата страна, маскиран като почтен…

Дали в други страни и народи биха си затворили очите за това?

Народът може и да си е затворил очите, но нали работата на институциите му са да не ги затварят от своя страна. И въобще, господин Кирил Петков, маскиран като българин, трябва ли заради Вашите действия да смятаме, че Канада е обявила война на България, като чрез Вас нанася на икономиката ни щети с цел да подкопае сигурността на страната ни.

Ама съвсем почтено ми отговорете. Ако такъв отговор е съвместим с Вашия морал…

Писателят Христо СТоянов във Фейсбук



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ