Кацаров продължава да шокира! Министърът с мъгляви обяснения защо сме на пето място по смъртност в света

Мин. Стойчо Кацарски

Ситуацията е много сериозна, но няма място за паника. Здравната система е добре организирана. В болниците се справят добре, няма хаос, но ситуацията е напрегната. Това обяви по Нова ТВ служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Той така и не успя да даде адекватен отговор защо сме първи в Европа по смъртност и на 5 място в света. Защо всеки ден в България умират поне по 100 човека. Кацаров  не съумя убедително да обясни и какви са отговорностите на министерството за управление на кризата.

Надявам се, че CОVID е показал колко лошо е състоянието на здравната ни система. Достигнали сме пика на третата вълна. Високата смъртност се държи на няколко фактора – лошата здравна система, лошото управление на здравната система, малката степен на ваксинация, каза той.

Кацаров не успя да отговори, защо по степен на ваксинирани сме на нивото в Африка, подчертава „Фактор“. Негативните нагласи били основната причина за слабата ваксинация,каза той.

Служебният здравен министър поясни, че парите за лекарите на първа линия вече са получени за август със закъснение, а за септември ще бъдат изплатени в срок.

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ