Скандалът се разгаря! Пътните строители дават отпор срещу терора на Рашков над протестиращи шофьори

Бойко Рашков

Във връзка с предприетите мерки от страна на МВР по отношение на водачите на строителна техника, участвали в протестите от 11.10 и 12.10.2021 г., Българска Браншова Камара „Пътища“ информира, че ще предприеме всички необходими действия, вкл. правна помощ за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания.

Припомняме, че от МВР съобщиха вчера, че водачите на тежкотоварните автомобили, участвали в протестите в столицата, се призовават в районните полицейски управления и ще им бъдат съставени съответните наказателни постановления.

От институцията допълниха, че на официална пресконференция на 10 октомври в ГДНП е съобщено, че одобреният протест със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на разпоредбата на чл. 28 (1) от Наредба за организация на движението на територията на Столична община, Раздел VII, Ограничения на движението на ППС, с който се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „Център“. За забраната за влизане на тежкотоварни машини е била уведомена Българска браншова камара „Пътища“.

При провеждане на протестните действия служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което ще бъдат съставени наказателни постановления.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ