Централната избирателна комисия отряза ДеБъ

Камелия Нейкова

Централната избирателна комисия е потвърдила решението на Районната избирателна комисия в Стара Загора да откаже регистрацията на листата с кандидат-депутати на „Демократична България“, съобщава БНР.

Преди два дни Районната избирателна комисия в Стара Загора отказа да регистрира кандидатската листа на коалицията в 27-и изборен район за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември. Причината – подадените документи не са подписани на ръка, а „върху тях е поставена сигнатура, визуализираща електронно подписване на представените книжа“.

От обединението внесоха жалба срещу постановения отказ за регистрация. На днешното заседание на ЦИК докладчикът по казуса Камелия Стоянова определи решението на РИК-Стара Загора за правилно.

Стоянова подчерта, че в жалбата, подадена от водача на листата на обединението Атанас Славов, не се оспорва факта, че забележките са коригирани едва след края на срока, който изтече в 17 ч. на 12 октомври.

В хода на дискусията Цветозар Томов оспори мотивите, с които Районната избирателна комисия е отхвърлиха регистрацията. При проведеното гласуване мнозинството в ЦИК подкрепи решението, с което се отказва регистрацията на кандидатската листа на „Демократична България“ в Старозагорски избирателен район.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ